Dorp en Stad

Dorp en Stad

Ontdek de leuke dorpen en steden van Friesland

Los van de prachtige natuur liggen er rondom de Veenhoop ook leuke dorpen en steden die je kunt ontdekken. Hieronder een aantal bezoektips!

Beetsterzwaag

Beetsterzwaag is een gezellig dorpje dat midden in de bossen ligt. De bossen kennen een rijke natuur met veel verschillende soorten vogels en zoogdieren. De omgeving werd vroeger bewoond door families van adel. Dit is terug te zien aan de mooie landhuizen die er staan.  In het centrum zijn een paar leuke winkeltjes te vinden en goede restaurants.

Akkrum

Akkrum is een klein dorpje in de gemeente Heerenveen. Zomers is het er gezellig druk met fietsers en watersportliefhebbers. Je kunt hier terecht voor wat leuke winkeltjes en terrasjes aan het water.

Grou

Grou is één van grotere watersportdorpen in Friesland. Een gezellig dorp met leuke winkeltjes en restaurantjes. Er worden zomers leuke evenementen georganiseerd en ook de pontjes route komt door dit pittoreske dorp heen. 

Drachten

Een dagje shoppen? Dan kun je zeker terecht in het dorp Drachten. Vanaf de camping is dit dorp ongeveer 15 minuten rijden.

Groningen/Leeuwarden

Wil je echt een dagje uitgebreid shoppen, terrasje pakken of een kroegje in duiken? Dan zijn Groningen en Leeuwarden de grootste dichtstbijzijnde steden

nl_NLDutch