Op het water

Op het water

Ontdek Friesland

Zeilschool de Veenhoop ligt in een waterrijke omgeving. Friesland staat bekend om zijn wateren en de Veenhoop ligt er middenin. Hieronder vind je een aantal mooie routes om de omgeving te ontdekken vanaf het water!

Vaarroutes

Watersport App Speciaal voor alle watersporters in Fryslân is er de app 'Watersport'. Altijd actuele informatie bij de hand, bijvoorbeeld over brugtijden. Ook vindt u informatie over vaarwegen, snelvaargebieden, trailerhellingen, actuele scheepvaartinformatie en nog veel meer! Nieuw is de navigatiefunctie en melding bij het passeren van grote vrachtschepen. Daarnaast geeft de app advies voor het varen over drukke vaarwegknooppunten. De app is te downloaden in de App Store voor Android en iOS

Sloepenroute door de Alde Feanen (31,4 km)

Beleef deze prachtige route die je door het mooie national park De Alde Feanen leidt. Daarnaast voert deze route je langs Warten, Warga en Grou, waar een tal musea te bezoeken zijn. Deze route duurt ongeveer vijf uren en is vooral geschikt voor sloeps.

Kano/sup route

Jan Durks Polder route (7km) Deze prachtige route start vanaf de steiger bij de zeilschool (Eijzingapaed 7) Met de kano vaar je richting de brug? daar ga je aan de zijkanten er onder door. Houd het midden vrij voor de grotere schepen! Na een paar 100 meter zie je aan de rechterkant een steiger. Hier wordt tevens aangewezen dat daar de kanoroute start. Hier moet je even uit je kano om deze over het fietspad heen te tillen. Je bevindt je nu in rustiger water waar geen boten komen! Hier heb je alle rust om heerlijk te kanoën en te genieten van de natuur. Je houdt of links aan of je vaart na de overstap meteen rechtdoor. Deze route is een rondje dus je zult altijd weer terug komen op hetzelfde punt.

nl_NLDutch